Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Döntőbe jutott tollaslabdázók

| Munkatársunktól | Sport

Új rekordot ért el az idei évben a Soproni Tollaslabda Egyesület, miután hat fiatal játékosuk került be a diákolimpia országos döntőjébe.

Az egyesület elnöke, Kocsis Attila szerint örvendetes, hogy ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a sportág iránt városunkban.
A diákolimpia területi döntőjét február elején Pápán rendezték. A három megye legjobbjainak részvételével lebonyolított versenyre 12 diákkal jutott be a Soproni Tollaslabda Egyesület. Oszvald Julianna ezüstérmet, míg Lukács Boglárka, Nagy Csenge, Elter Ádám, Kanyó Rebeka és Németh Lőrinc bronzot szerezett, így hatan jutottak be az országos döntőbe.


– Az eddigi legjobb eredményünk az volt, amikor 5 versenyzőnk jutott az országos fináléban. Így az idei év mindenképp egyesületi csúcsot jelent, ez pedig visszajelzés számunkra, hogy jó úton járunk, érdemes volt elvégezni a sok munkát – mondta Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke. – Nagyon örvendetes számunkra, hogy ugrásszerűen megnőtt a versenyzőink száma. Azt kell mondanom, hogy tömegek vannak az edzéseken, sokszor már a három pálya is kevésnek bizonyul egy-egy tréningen.


Kocsis Attila szerint a céljuk, hogy a diákolimpia országos döntőjében megismételjék a tavalyi eredményeiket. A soproni versenyzőket a középmezőny elejére várják, reményeik szerint az első 15-ben végezhetnek. Abban is bíznak, hogy olyan bravúreredmény is születik, mint tavaly, amikor Elter Ádám országos 5. helyezést szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.