Szellemfények – kalandregény

| Pluzsik Tamás

Egy évvel ezelőtt szép csendben, minden könyvpiaci hírverést mellőzve jelent meg az ókori Efeszoszban játszódó Szellemfények című krimi, paranormális kalandregény, melynek szerzője egy fiatal soproni jogász, dr. Pete Viktória.

– Hogy mit kell tudni rólam? Sopronban, a „zöld keriben”, ­azaz a Fáyban érettségiztem, majd Győrben, a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogi diplomát – kezdte dr. Pete ­Viktória. – Mindig nagyon érdekelt a pszichológia, ezért beiratkoztam az ELTE pszichológia karára is, melyet már munka mellett végeztem el, bár a diplomamunka megírása még hátravan. Nagyon lekötött első könyvem megírása, de talán még ennél is jobban a kiadással kapcsolatos teendők.  

Viktóriát a munkája Győrhöz köti, az államigazgatásban dolgozik, a hétvégéket viszont gyakran tölti Sopronban, a szüleinél. A jogász praktikus okokból nem a saját nevén, hanem Völgyi Viktória író álnév alatt jelentette meg első kötetét. Maga a történet a Római Birodalom egyik provinciájának fővárosában, Efeszoszban bonyolódik. Ez a Kis-Ázsiában lévő város egykor Róma után a birodalom második legfontosabb városa volt, ma pedig a Törökországba látogatók egyik közkedvelt turisztikai célpontja.

– Mindig is érdekelt az ókori Római Birodalom, hogyan, s miként éltek akkor az emberek – folytatta Viktória. – Többször is jártam Rómában, Pompeiben és természetesen Efeszoszban is. Korán elhatároztam, hogy a regény cselekménye az ókori Róma egyik városában fog játszódni, mégpedig a két főszereplő egymáshoz való speciális kapcsolata miatt.

Az izgalmas, paranormális jelenségekkel is teletűzdelt krimi címlapja első ránézésre talán kicsit ijesztő, hisz egy római halotti maszkot ábrázol, ezzel együtt a több mint négyszáz oldalas történet végig érdekfeszítő és pörgős.

– Ez egy olyan könyv, amilyeneket én is szeretek olvasni – tette hozzá a szerző. – Nincsenek benne gyönyörű szóképekkel teli leírások, aprólékosan kidolgozott helyszínek, de van egy izgalmas cselekmény és érdekes karakterek – a többit döntse el az olvasó!

Viktória már a következő regényén dolgozik, melyről mindössze annyit árult el, hogy az a fantasy kategóriába sorolható, és ha minden igaz, akkor idén karácsonyra jelenik meg. 

Teljes verzió