Fogyaszt halat?

| Munkatársunktól

Megkérdeztük a soproniakat.

Újvári Ildikó:  Már meg is vásároltam a karácsonyi halászléhez és rántott halhoz valót. Év közben is rendszeresen fogyasztunk halat, hiszen a férjem gyakran eljár pecázni. Ha kifog egyet-egyet, akkor ő szépen megtisztítja, én pedig elkészítem. Általában paprikás lisztbe forgatva sütjük ki.

Vörös Dávid: A családom kedveli a halas ételeket, karácsonykor is lesznek ilyenek az asztalon. Nekem a halak közül a lazac a kedvencem. Általában magam készítem el, kerülhet szendvicsbe, de zöldségekkel, kis olajon serpenyőben megsütve is finom.

Bencze Attila:  A karácsony elképzelhetetlen hal nélkül. Szakácsként jómagam készítem el az ünnepi menüt, szeretek kísérletezni. Mivel vannak thaiföldi munkatársaim, így kombinálom a magyar és a thai ízeket. Tőlük rendszeresen kapok Ázsiából származó tengeri herkentyűket is.

Ragács Tiborné:  Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a halászlé, az alapanyagait mindig frissen szerzem be. Ketten vagyunk a férjemmel, így mindig csak annyit készítek, amennyit el is fogyasztunk. Ha lehet választani, akkor inkább az édesvízi halakat vesszük.

Teljes verzió