Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fogyaszt halat?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Újvári Ildikó:  Már meg is vásároltam a karácsonyi halászléhez és rántott halhoz valót. Év közben is rendszeresen fogyasztunk halat, hiszen a férjem gyakran eljár pecázni. Ha kifog egyet-egyet, akkor ő szépen megtisztítja, én pedig elkészítem. Általában paprikás lisztbe forgatva sütjük ki.


Vörös Dávid: A családom kedveli a halas ételeket, karácsonykor is lesznek ilyenek az asztalon. Nekem a halak közül a lazac a kedvencem. Általában magam készítem el, kerülhet szendvicsbe, de zöldségekkel, kis olajon serpenyőben megsütve is finom.


Bencze Attila:  A karácsony elképzelhetetlen hal nélkül. Szakácsként jómagam készítem el az ünnepi menüt, szeretek kísérletezni. Mivel vannak thaiföldi munkatársaim, így kombinálom a magyar és a thai ízeket. Tőlük rendszeresen kapok Ázsiából származó tengeri herkentyűket is.


Ragács Tiborné:  Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a halászlé, az alapanyagait mindig frissen szerzem be. Ketten vagyunk a férjemmel, így mindig csak annyit készítek, amennyit el is fogyasztunk. Ha lehet választani, akkor inkább az édesvízi halakat vesszük.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...