Megbecsüljük értékeinket
2024. 04. 17. | Köves Andrea– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...
Megkérdeztük a soproniakat.
Újvári Ildikó: Már meg is vásároltam a karácsonyi halászléhez és rántott halhoz valót. Év közben is rendszeresen fogyasztunk halat, hiszen a férjem gyakran eljár pecázni. Ha kifog egyet-egyet, akkor ő szépen megtisztítja, én pedig elkészítem. Általában paprikás lisztbe forgatva sütjük ki.
Vörös Dávid: A családom kedveli a halas ételeket, karácsonykor is lesznek ilyenek az asztalon. Nekem a halak közül a lazac a kedvencem. Általában magam készítem el, kerülhet szendvicsbe, de zöldségekkel, kis olajon serpenyőben megsütve is finom.
Bencze Attila: A karácsony elképzelhetetlen hal nélkül. Szakácsként jómagam készítem el az ünnepi menüt, szeretek kísérletezni. Mivel vannak thaiföldi munkatársaim, így kombinálom a magyar és a thai ízeket. Tőlük rendszeresen kapok Ázsiából származó tengeri herkentyűket is.
Ragács Tiborné: Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke a halászlé, az alapanyagait mindig frissen szerzem be. Ketten vagyunk a férjemmel, így mindig csak annyit készítek, amennyit el is fogyasztunk. Ha lehet választani, akkor inkább az édesvízi halakat vesszük.
– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...
– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...