Kora esti komolyzenei hangversenyek

| Munkatársunktól

Folytatódik a korábbi években már megszokott kora esti hangversenysorozat a Liszt-központban.

 Az első, november 4-én, szerdán 18 órakor kezdődő hangversenyen Bábinszki Gergely, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója csatlakozik a Wespa Quartett tagjaihoz, és közösen szólaltatják meg Johannes Brahms szenvedélyes g-moll zongoranégyesét.

– Minden egyes koncertertünknek egy-egy tematikát választottunk, most a misztikum, a borzongás, a mágia jelenik meg – mondta Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. – A romantikus–virtuóz kvartettett megelőzően ördögi (Prokofjev: Suggestion diabolique) és varázslatos (Williams: Harry Potter Theme) zongoramuzsikában lehet része a közönségnek ezen a boszorkányos esten. A névválasztás nem véletlenül esett a Boszorkánykonyhára. A másik fontos vállalásunk, hogy minden alkalommal bemutatunk egy tehetséges, zeneakadémián vagy más szakmai felsőoktatási intézményben tanuló soproni fiatalt.

Megtudtuk, a koncertsorozat januári előadása nem csak játék és mese lesz. Szimfonikus zenék ismert rajzfilmekből: Schubert, Bernstein és Humperdinck műveiből csendülnek fel. Márciusban a „tehetség kötelez” majd. Virtuóz romantikus zongoramuzsika és zongorás kamarazene lesz hallható Liszt Ferenc és Robert Schumann művei nyomán.

Teljes verzió