Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kora esti komolyzenei hangversenyek

| Munkatársunktól | Kultúra

Folytatódik a korábbi években már megszokott kora esti hangversenysorozat a Liszt-központban.

 Az első, november 4-én, szerdán 18 órakor kezdődő hangversenyen Bábinszki Gergely, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója csatlakozik a Wespa Quartett tagjaihoz, és közösen szólaltatják meg Johannes Brahms szenvedélyes g-moll zongoranégyesét.

– Minden egyes koncertertünknek egy-egy tematikát választottunk, most a misztikum, a borzongás, a mágia jelenik meg – mondta Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. – A romantikus–virtuóz kvartettett megelőzően ördögi (Prokofjev: Suggestion diabolique) és varázslatos (Williams: Harry Potter Theme) zongoramuzsikában lehet része a közönségnek ezen a boszorkányos esten. A névválasztás nem véletlenül esett a Boszorkánykonyhára. A másik fontos vállalásunk, hogy minden alkalommal bemutatunk egy tehetséges, zeneakadémián vagy más szakmai felsőoktatási intézményben tanuló soproni fiatalt.

Megtudtuk, a koncertsorozat januári előadása nem csak játék és mese lesz. Szimfonikus zenék ismert rajzfilmekből: Schubert, Bernstein és Humperdinck műveiből csendülnek fel. Márciusban a „tehetség kötelez” majd. Virtuóz romantikus zongoramuzsika és zongorás kamarazene lesz hallható Liszt Ferenc és Robert Schumann művei nyomán.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...