Földes Tamásné 1953–2021

Életének 68. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Földes Tamásné, születési nevén Szili Antónia Mária, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztályának volt osztályvezető-helyettese.

Földes Tamásné 1976-ban szerzett népművelő és könyvtáros képesítést a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, majd 1981-ben gyógypedagógusként diplomázott a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Életpályáját 1983-ban Csornán, a Művelődési Házban kezdte. 1976-tól dolgozott Sopronban, ekkor került a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskolába. 1992-ben lépett közszolgálati jogviszonyba a soproni polgármesteri hivatalnál. Az előképzettségének megfelelően oktatási szakreferensi beosztásba került. Földes Tamásné az egykor huszonhat oktatási intézmény irányítását és a helyi közoktatás ügyeit intézte nagy szakmai tudás birtokában. Ismereteinek továbbfejlesztése érdekében 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen közoktatás-vezetői diplomát szerzett. 

A hosszan tartó szakmai munka eredményeként 2007-ben Sopron Közoktatásáért oklevéllel tüntették ki, majd 2012-ben megkapta a legmagasabb soproni közszolgálati elismerést, a Thurner Mihály-emlékgyűrűt. 2013-ban a soproni polgármesteri hivatalból ment nyugdíjba, de továbbra is aktív közéleti tevékenységet folytatott. A Hova Tovább Közhasznú Alapítvány elnökeként a halmozottan sérült soproni gyerekek mindennapi életén segített. Saját bevallása szerint három dolog határozta meg az életét és pályáját: a hit, a család iránti szeretet és a folyamatos tudásvágy, ami a munkája során vezette. Élete utolsó szakaszáig aktívan élt, mindig a tettrekészség, a nyitottság, a céltudatosság és a precizitás jellemezte.

Hirtelen és váratlan halála mindannyiunk számára fájdalmas és nagy veszteséget jelent a soproni közéletben, hiszen olyan önzetlen, közösségi ember távozott, akit olyan sokan szerettek és tiszteltek. Emlékét szívünkben örökre megőrizzük!

Nyugodjon békében!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

Teljes verzió