Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Hamis szavak

2019. 09. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„…egy értékes területet védenek meg az ökocentrum kialakításával, egy helyen lesz látható a térség összes természeti értéke. Ilyen megoldások a világ számos pontján és Magyarországon is léteznek.”

„Hangos” a város

2019. 09. 11. | Horváth Ferenc jegyzete

„Javában tart a választási kampány is, hiszen ismét polgármestert és önkormányzati képviselőket választunk. A jelölteknek már csak egy hónapjuk van, hogy meggyőzzenek bennünket: ők a legalkalmasabbak a város vezetésére.”

A tisztelet jelei

2019. 09. 04. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az utalványokat földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez, vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni.”

Mellékzöngék

2019. 06. 26. | Horváth Ferenc jegyzete

„A »színházi viselkedést« (...) nem felnőtt korban kell megtanulni (persze, mint mondani szokták, sohasem késő), mint ahogy nem akkor tanulunk meg vezetni, amikor már autózunk. Ma már egy kicsit erőltetett lenne »illik, nem illik« órákat tartani.”

A nyár vonzásában

2019. 06. 19. | Horváth Ferenc jegyzete

„… egy-egy térség csak akkor lesz (lehet) vonzó a turisták szemében (…), ha komplex kínálatot nyújt: jól megközelíthető, színvonalas az infrastruktúrája, nemcsak „pillanatnyi élményt” ad, széles körű szolgáltatást biztosít, barátságosak a vendéglátók, és vonzó a gasztro- és borkínálat is.”

Jövőnk érdekében

2019. 06. 05. | Horváth Ferenc jegyzete

„A megemlékezéseknek ma már nem az a célja, hogy felkorbácsolják az indulatokat, de újra és újra tanúsítani kell, hogy a magyarság egy és oszthatatlan, hogy mi békében szeretünk élni a szomszédainkkal, de megvédve – lehetőségeinkhez képest – a hozzájuk került magyarok jogait.”

A hit diadala

2019. 05. 29. | Horváth Ferenc jegyzete

„…a sport arra (is) való, hogy legyen kapaszkodónk, ha reménytelennek látszó élethelyzetbe kerülünk. Az igazán nagy sportolók segítenek nekünk, hogy sose adjuk fel.”

Vízválasztó

2019. 05. 22. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az elmúlt években sokat változott tehát Európa, és sokak szerint rossz irányba tart. Ezt a folyamatot … lehet(ne) és kell(ene) megállítani szavazatainkkal május 26-án.”

Jövőkép

2019. 05. 15. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az adósságállomány az idei év végére 70 százalék alá csökken, 2023-ra pedig fokozatosan 60 százalék alá esik. A terv szerint folytatódik a bérfelzárkózás, tovább csökkenhetnek az adók, és emelkedik a foglalkoztatottság is.”