Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Mellékzöngék

2019. 06. 26. | Horváth Ferenc jegyzete

„A »színházi viselkedést« (...) nem felnőtt korban kell megtanulni (persze, mint mondani szokták, sohasem késő), mint ahogy nem akkor tanulunk meg vezetni, amikor már autózunk. Ma már egy kicsit erőltetett lenne »illik, nem illik« órákat tartani.”

A nyár vonzásában

2019. 06. 19. | Horváth Ferenc jegyzete

„… egy-egy térség csak akkor lesz (lehet) vonzó a turisták szemében (…), ha komplex kínálatot nyújt: jól megközelíthető, színvonalas az infrastruktúrája, nemcsak „pillanatnyi élményt” ad, széles körű szolgáltatást biztosít, barátságosak a vendéglátók, és vonzó a gasztro- és borkínálat is.”

Jövőnk érdekében

2019. 06. 05. | Horváth Ferenc jegyzete

„A megemlékezéseknek ma már nem az a célja, hogy felkorbácsolják az indulatokat, de újra és újra tanúsítani kell, hogy a magyarság egy és oszthatatlan, hogy mi békében szeretünk élni a szomszédainkkal, de megvédve – lehetőségeinkhez képest – a hozzájuk került magyarok jogait.”

A hit diadala

2019. 05. 29. | Horváth Ferenc jegyzete

„…a sport arra (is) való, hogy legyen kapaszkodónk, ha reménytelennek látszó élethelyzetbe kerülünk. Az igazán nagy sportolók segítenek nekünk, hogy sose adjuk fel.”

Vízválasztó

2019. 05. 22. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az elmúlt években sokat változott tehát Európa, és sokak szerint rossz irányba tart. Ezt a folyamatot … lehet(ne) és kell(ene) megállítani szavazatainkkal május 26-án.”

Jövőkép

2019. 05. 15. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az adósságállomány az idei év végére 70 százalék alá csökken, 2023-ra pedig fokozatosan 60 százalék alá esik. A terv szerint folytatódik a bérfelzárkózás, tovább csökkenhetnek az adók, és emelkedik a foglalkoztatottság is.”

Nehéz döntés

2019. 05. 08. | Horváth Ferenc jegyzete

„A jelek szerint tehát leáldozik a nagy ívű pályát befutott nejlonszatyrok tündöklése, s helyüket átveszik a környezetbarát termékek, például a vászontáskák. Ha átveszik…”

A magyar modell

2019. 05. 01. | Horváth Ferenc jegyzete

„A magyarországi eredmények immár olyan meggyőzőek, hogy a modellt már-már példaként ismerik el sikeres országok is. (...) Amerikai partnereink – a híradások szerint – kiemelkedőnek ítélték a magyar gazdaság teljesítményét…”

Értem is, meg nem is

2019. 04. 24. | Horváth Ferenc jegyzete

„Remélem, hogy május 26-a után véget érnek ezek a hazug és ráadásul értelmetlen vádaskodások, s helyébe egy valódi párbeszéd kerül Európáról. A mi Európánkról, mert országokat nem lehet áttelepíteni egyik kontinensről a másikra. Nekünk ezer éve itt a helyünk, és még ezer évig itt szeretnénk és fogunk is élni.”

Városfejlesztés

2019. 04. 17. | Horváth Ferenc jegyzete

Minden és mindenki megváltozik egy kicsit tavasszal. Aki teheti, több időt tölt a szabadban, sétál a városban vagy a Lövérekben. És aki nyitott szemmel jár, az láthatja, hogy mennyi minden változik városunkban. Nem lehet nem észrevenni, hogy a korábbi tervek miként válnak valóra.