Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Napsugarak

2020. 06. 24. | Horváth Ferenc jegyzete

„Félő azonban, hogy az idő múltával csökken a veszélyérzetünk, s egyre kevésbé tartjuk be a maszkhasználatot, a higiénés szabályokat és a távolságtartást. Pedig jó lenne, ha továbbra is fegyelmezettek maradnánk, mert akkor jó eséllyel lenne elkerülhető az újabb járvány.”

Versenyelőny?

2020. 06. 17. | Horváth Ferenc jegyzete

„Pihenni, nyaralni mindenki szeretne, és senkinek sem érdeke, hogy a szolgáltatók – bárhol is az országban – tönkremenjenek. Ebben a helyzetben egymásra vagyunk utalva, ezért kell(ene) megtalálni az egyensúlyt. Nem biztos, hogy az árak emelése jelenti a megoldást.”

Mi a fontosabb?

2020. 06. 03. | Horváth Ferenc jegyzete

„Természetesen a miniszterelnök sem hibátlan, a mindenkori ellenzék éltető ereje viszont a kritika. Ez a demokrácia egyik alappillére. Nincs is ezzel semmi baj, csak valós, tényeken alapuló okokat kellene találni a bírálatra.”

Nyitás…

2020. 05. 27. | Horváth Ferenc jegyzete

„…nem élhetünk hosszú hónapokig korlátok között, nem lehet a gazdaságot lakattal lezárni, a napsugarakat pedig palackba rejteni. Az élet kiköveteli magának a mozgásterét.”

Megvalósult (?) álom

2020. 05. 20. | Horváth Ferenc jegyzete

„A megyei első osztályban szereplő SC Sopron pontegyenlőséggel ugyan, de az első helyen állt a tabellán, így joggal reménykedhettek a vezetők és a játékosok is, hogy a folytatásban is ott lesznek az első helyért vívott küzdelemben.”

Bocsánat…(?)

2020. 05. 13. | Horváth Ferenc jegyzete

„…nincs ok arra, hogy eljárást indítsanak Magyarországgal szemben a koronavírus elleni védekezés kapcsán hozott döntések miatt, ugyanis Magyarország nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal.”

Optimizmus?

2020. 04. 29. | Horváth Ferenc jegyzete

„A közelmúltban az IMF (Nemzetközi Valutaalap) is közzétette előrejelzését, eszerint a tavalyi 4,9 százalékos növekedés után az idén 3,1 százalékos csökkenésre, jövőre pedig ismét 4,2 százalékos növekedésre számít Magyarországon.”