Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Száz év remény

2018. 03. 14. | Horváth Ferenc jegyzete

„Az adatok szerint az elmúlt évben hazánkban 6,3 millió ember olvasott nyomtatott sajtóterméket. Ez – az ország lakosságszámához viszonyítva – óriási szám, s ékes bizonyítéka annak, hogy korai lenne még leírni a nyomtatott újságokat, hetilapokat.”

Nincs visszaút

2018. 03. 07. | Horváth Ferenc jegyzete

„Ezekben a hetekben, ha nem is mindenki, de nagyon sokan – akarva, akaratlanul is »politikussá« válnak. Az emberek kocsmákban, munkahelyeken, baráti társaságokban vitatkoznak, érvelnek, vagy – ilyen is előfordul – reménytelenül legyintenek egy-egy kérdés kapcsán.”

Sikerkövek

2018. 02. 28. | Horváth Ferenc jegyzete

A Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő értékelése szerint erőteljes gazdasági fellendülés zajlik a magyar gazdaságban. A cég egyben megerősítette, hogy hazánk továbbra is befektetésre ajánlott ország.

Ezüstgazdaság

2018. 02. 21. | Horváth Ferenc jegyzete

Mondják, a jövőben a hatvanévesek lesznek a negyvenesek. Ez még akkor is igaz lehet, ha nem minden országban (vagy akár országrészben) egyszerre valósul meg ez a folyamat, de tény, ez a tendencia nálunk is megfigyelhető, hiszen egyre több nyugdíjas tér vissza – ha teheti – a munka világába.

Álom és valóság

2018. 02. 07. | Horváth Ferenc jegyzete

A sport már csak ilyen: elmondhatatlan örömöt tud okozni egy világbajnoki vagy olimpiai bajnoki cím, de ha valaki önmaga határait feszegeti, vagy egy csapat képességein felül teljesít, az sem kisebb teljesítmény a szurkolók szemében.

Bálok szezonja

2018. 01. 31. | Horváth Ferenc jegyzete

A felnőtt báloknak is reneszánszuk van. Nem egyet közülük nem csupán a szórakozás kedvéért szerveznek. Ezeken kiemelt szerep jut az adományozásnak. A belépődíjakból vagy a felajánlott tombolák értékesítéséből rászoruló közösségeket, intézményeket segítenek.

Bólogató kutya

2018. 01. 24. | Horváth Ferenc jegyzete

A magyarok döntő többsége büszke európaiságára és, hogy az unió tagjai vagyunk, másrészt pedig a kormány is ezerszer kijelentette már, hogy Magyarország jelene és jövője az Európai Unió. Számunkra nincs más út, ami persze értelemszerűen nem zárja ki, hogy kölcsönös előnyök alapján más, az unión kívüli országokkal is együttműködjünk.

Családok éve

2018. 01. 17. | Horváth Ferenc jegyzete

A gondolkodás középpontjában a gyermeket vállaló családok állnak. Ez már önmagában is egy erkölcsös, humánus programelem lehetne, de ha kiegészül az említett támogatásokkal, kedvezményekkel és a különböző lehetőségekkel, akkor az már a mindennapokban is kézzelfogható társadalmi valósággá válhat.

Szép karácsonyt, Sopron!

2017. 12. 20. | Horváth Ferenc jegyzete

A számvetést ki-ki elvégzi, s aztán tesszük a dolgunkat a jövőben is, lehetőségeink, tudásunk és szorgalmunk szerint. Őszintén remélem, hogy amikor olvasóink felmérik, visszaidézik az idei év történéseit, a jó dolgok többségben lesznek, s egy szép, sikeres évet zárnak.