Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Szakadék szélén

2020. 11. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

A szigorú korlátozások jelenleg 30 napig érvényesek. Egyelőre ennyit kell(ene) kibírnunk ilyen körülmények között, vagy tovább sodródunk tehetetlenül újabb és újabb mélységek felé...

Élet és érték

2020. 11. 11. | Horváth Ferenc jegyzete

„A terrorcselekmények jelentős része (ha nem is mind) vallási eredetű, nyílt támadás az európai értékek, a kereszténység, az európai életmód ellen. Azok ellen is, akik nem vallásosak…”

Emelés

2020. 11. 04. | Horváth Ferenc jegyzete

„... a kormány – s ezt a tények bizonyítják – nem csak szavakban bátorítja az idősebb korosztályt. Az ország gazdasági lehetőségeihez képest biztosítja a nyugdíjak értékállóságát.”

Titokzatos világ

2020. 10. 28. | Horváth Ferenc jegyzete

„Ahhoz, hogy a fiatalok valóban tudjanak válogatni, hogy értően olvassanak, tévézzenek, netezzenek, hogy megfelelő, átgondolt tartalmakat készítsenek, s töltsenek fel a különböző felületekre, összehangolt stratégiára lenne szükség.”

Mérce

2020. 10. 21. | Horváth Ferenc jegyzete

„A modern, XXI. századi Sopron most épül, autópályával, korszerű infrastruktúrával, turistacsalogató attrakciókkal, a szellemi és épített örökség feltárásával és megőrzésével.”

Zéró tolerancia

2020. 10. 14. | Horváth Ferenc jegyzete

„…véleményem szerint nem szabad lazítani, maradjon csak a zéró tolerancia, bármilyen nyomás is nehezedik a kormányra. Az pedig meglehetősen megdöbbentő ötlet, hogy erről a kérdésről társadalmi vitát rendezzenek, bármilyen demokratikusnak tűnik is. ”

Veszélyes játék

2020. 09. 30. | Horváth Ferenc jegyzete

„A szakemberek rendre figyelmeztetnek, félő, hogy összeér az influenzaszezon a koronavírus-fertőzéssel, és akkor még súlyosabb lehet a helyzet. Jó lenne ezt megelőzni a szabályok betartásával és az influenza elleni védőoltással.”

Hol a labda?

2020. 09. 23. | Horváth Ferenc jegyzete

„...talán jobb lenne óvatosan nyilatkozgatni válogatottunk képességéről, eddigi teljesítményéről, s nem felajzani a szurkolókat, mert könnyen jöhet egy újabb csalódás.”