Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horváth Ferenc jegyzete cikkei

Stílus

2019. 12. 04. | Horváth Ferenc jegyzete

„…a törvényes lehetőségeken felül a jó ízlés és az erkölcs is határt szab bizonyos megnyilvánulásoknak. Lehet valami nem törvénybe vagy valamilyen szabályba ütköző, de attól még felszaggathatja az íratlan szabályokat, közfelháborodást kiváltva.”

Egyensúly

2019. 11. 27. | Horváth Ferenc jegyzete

„A nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése szilárd alap lehet, de kérdés, hogy mit enged meg az ország teljesítménye. A közgazdászok és az elemzők lassulást várnak a világgazdaságban, ez pedig óhatatlanul is kihat a nyitott magyar gazdaságra, de persze nem mindegy, hogy milyen mértékben.”

A szeretet apró jelei

2019. 11. 20. | Horváth Ferenc jegyzete

„Sokan úgy gondolják, minél több pénzt költenek ilyenkor, annál »gazdagabb« lesz a Jézuska. Pénzzel mérve igen, de hát a szeretet ünnepe nem erről szól, csak az anyagias világunk emelte ilyen szintre, háttérbe szorítva az eredeti értékeket.”

Csak szavak…

2019. 11. 13. | Horváth Ferenc jegyzete

„...jó lenne ismét szurkolni a csapatnak egy világversenyen, újra megélni az előző Eb euforikus hangulatát. Egy sikeres szereplés arra is jó lenne, hogy azok, akik felelősek labdarúgásunkért, nyugodt körülmények között tekintsék át az immár elodázhatatlan tennivalók sorát.”

Cáfolat

2019. 11. 06. | Horváth Ferenc jegyzete

„Persze a turisták (...) napjainkban már komplex élményekre várnak, s fontos az is, hogy az általuk választott célpont jól megközelíthető legyen. Ezért fontos számunkra a Sopron–Fertő-térség kiemelt és átfogó fejlesztése, az úthálózattól Sopron modernizációján és a kastélyprogramon át a Fertő fejlesztéséig.”

Hallgatni arany(?)

2019. 10. 30. | Horváth Ferenc jegyzete

„…egy nép, amelynek saját nyelve, kultúrája, történelme és jól körülhatárolható területe van, igenis jogosult eldönteni, hogy önállóan vagy egy másik állam részeként szeretne-e élni.”

Az élet koronája

2019. 10. 23. | Horváth Ferenc jegyzete

„…az öregedés folyamatát nem lehet megállítani. Egy darabig még őrizhetjük ugyan a fiatal(abb)ság látszatát, az út végét azonban nem tudjuk elkerülni, de addig is éljük, érezzük úgy ezeket az esztendőket, mint addigi életünk csillogó koronáját!”

Érdekek felett

2019. 10. 16. | Horváth Ferenc jegyzete

„A város polgármestere tehát a következő öt esztendőben dr. Farkas Ciprián lesz, akinek a felelőssége rendkívüli, hiszen úgy kell befejezni a Modern Sopron Programot, hogy közben már ezen túlmutató fejlesztéseket is elindít a város.”

Hogy valódi otthon legyen

2019. 10. 02. | Horváth Ferenc jegyzete

„…sok-sok lelkes és hozzáértő ember tenni akarása, különböző kulturális és szabad­idős programok, események szervezése (…) eredményezi, hogy a lehetőségekhez képest egyre komfortosabbá váló lakótelep tízezer ember valódi otthona legyen, s megismerjék egymást az egy lépcsőházban élők.”

A foci varázsa

2019. 09. 25. | Horváth Ferenc jegyzete

„A foci varázsa képes felülírni az előítéleteket. Egyrészt a játék maga, másrészt pedig az a lelkesedés, küzdeni tudás, amely jellemez egy-egy ilyen csapatot, különösen akkor, ha eredményesek is.”