Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Zavarja, ha szennyezik a környezetet a fűtéssel?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Bárdos Istvánné: Nyugdíjasként a téli időszakban keveset mozdulok ki, inkább otthon, a lakásban vagyok. Mint mindenki, én is szeretek a friss levegőn sétálni, ezért fontos, hogy ne szennyezzük még jobban a környezetet.


Németh Lajos:  Falun nőttem fel, és bizony a közelben lakó gyakran mindenfélét elégetett a kályhában: műanyagot, gumit, festett fát. Amikor olyan volt az idő, megrekedt a füst, és mi nem tudtunk mit tenni, ezt kellett belélegezni.


Kiss Józsefné:  Nemcsak soproni, hanem országos problémáról van szó. Rá kell döbbentenünk mindazokat, akik helytelenül fűtenek, hogy rossz dolgot tesznek. Fontos a szemléletformálás, illetve azt tudatosítani, hogy mindannyiunk felelőssége a város levegőjének védelme.


Bősze Péterné:  Lakótelepen élek, de érezzük, amikor befűtenek az emberek a belvárosban és a város külső részein a családi házakba. Sajnos van, hogy fekete, csúnya füstöt is látunk. Ez rossz és sok káros anyag jut a levegőbe. 


Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...