Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Winkler Oszkár-díj
A Winkler Oszkár-díj 2023-as nyertese Bánfalván. Fotó: Soproni Téma-archívum

Winkler Oszkár-díj

| Zöld Sopron

Augusztus 31-ig lehet pályázni a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár-díjára.

A rangos elismerésre az elmúlt két évben készült vagy felújított (átépített) épületekkel lehet nevezni. A pályázatot az ingatlan azonosításához szükséges adatokkal (cím, helyrajzi szám), az elkészült épületet ábrázoló fényképpel, valamint a kapcsolattartó elérhetősége megadásával postai úton a Soproni Városszépítő Egyesület irodájába (9400 Sopron, Új utca 4.) vagy elektronikusan (varosszepitok@sopron.hu) lehet benyújtani. A pályázatokat a Soproni Városszépítő Egyesület vezetősége által felkért szakmai zsűri bírálja el – a helyszínek megtekintése után.

A város XX. századi kiemelkedő építészéről elnevezett díj adományozásának a célja a kiemelkedő, a soproni hagyományokat és a kortárs építészet vívmányait felmutató, a városképet gazdagító épületek elismerése. A díj nyertese emléktáblát helyezhet el az épület homlokzatán. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Erdei találkozási pont

Erdei találkozási pont

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Felavatták a hétvégén a Károly-kilátóval szemben található Z-, azaz Zérókövet, amely a soproni természetjárók összetartozását jelképezi.

Virágos erkélyek

Virágos erkélyek

2024. 06. 12. | Madarász Réka

A növények amellett, hogy barátságosabbá teszik az erkélyünket, egyéb hasznot is hozhatnak: távol tarthatják a rovarokat, szúnyogokat. Viszont érdemes...