Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virágba öltöztették Sopront
A Virágos Sopronért környezetszépítő verseny valamennyi résztvevője ajándékutalványt kapott – ezeket dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István és Mágel Ágost adta át a városháza dísztermében. Fotó: Filep István

Idén is népszerű volt a helyi környezetszépítő verseny

Virágba öltöztették Sopront

| Huszár Judit | Zöld Sopron

Összesen 44-en: családi házak, balkonok–erkélyek tulajdonosai, vállalkozások, intézmények, lakóközösségek neveztek az idei Virágos Sopronért környezetszépítő versenyre. A résztvevőket múlt csütörtökön díjazták.

Izgalmas zsongás és virágillat lengte be egy hete a városháza dísztermét – itt gyűltek össze a Virágos Sopronért verseny idei résztvevői. A megjelenteket dr. Simon István alpolgármester, a rendezvény ötletgazdája köszöntötte, aki kiemelte, hogy Sopron szempontjából kulcsfontosságú a környezetszépítők önkéntes munkája.

– Önök azok, akik tesznek is a városért, nemcsak beszélnek róla – folytatta dr. Farkas Ciprián polgármester, aki szintén megköszönte a résztvevők fáradozásait.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, tagjai valamennyi helyszínt végigjárták, fotókat készítettek a nevezőkről, majd értékelték a látottakat.

– Nagyon köszönjük az óvónők, kisgyermeknevelők munkáját, idén 9 óvoda és 5 bölcsőde nevezett – mondta Mágel Ágost, a zsűri elnöke. – Ez azért is fontos, mert így egyrészt szebb lesz a gyerekek környezete, másrészt maguk is részt vehetnek a virágosításban.

A versenyen nemcsak a kategóriák helyezettjei, hanem valamennyi résztvevő ajándékutalványt kapott – ezeket dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István és Mágel Ágost adta át.



Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...