Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Virágba borul Sopron
A Sopron Holding munkatársai a kora tavaszi hónapokban végzik el a virágágyások gyomlálását, frissítését Fotó: Griechisch Tamás

A közeljövőben újítják fel a padokat, utcabútorokat is

Virágba borul Sopron

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A virágágyásokban, körforgalmakban április végéig pompázik az ősszel kiültetett ötvenöt különböző fajta árvácska, harmincféle tulipán, valamint kétfajta nárcisz.

Az enyhe tél elmúltával, a tavasz beköszöntével a Sopron Holding Zrt. zöldterület-gazdálkodási divíziója már javában végzi városunkban a zöldfelületek ápolását. A holding munkatársainak legfőbb tavaszi feladata a közterületi fák, cserjék metszése, nyesése, a sövényaljak takarítása. Ezután következik a fák tavaszi lemosópermetezése, valamint a növények műtrágyakiszórással történő tápanyag-utánpótlása. Az már városszerte látható, hogy a virág­ágyásokban, körforgalmakban április végéig virágzik az ősszel kiültetett ötvenöt különböző fajta árvácska, harmincféle tulipán, valamint kétfajta nárcisz.

A Sopron Holdingnál megtudtuk azt is, hogy a kora tavaszi hónapokban végzik el a virágágyások, rózsaágyások gyomlálását, frissítését. Az enyhe télnek köszönhetően megfelelően haladtak a nyesési munkálatokkal, a napokban pedig már a fűnyírást is elkezdhették. A város utcabútorainak, padjainak felújítása szintén ebben az időszakban történik.

A közterületi munkák mellett folyamatosan felmérik a játszóterek állapotát is. A szakemberek listát készítenek az elvégzendő feladatokról, az egyes megrongálódott vagy elhasznált eszközöket javítják, szükség esetén cserélik. Aktuális feladat még az is, hogy a homokozókat a parkgondozók felássák, felfrissítsék.

A vizes létesítmények, azaz a szökőkutak, a Deák téri folyóka beüzemelés előtti karbantartási munkáival pedig külső céget bíztak meg.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...