Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Védjegy a helyi termékeknek

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Pályázni az alábbi termékekkel lehet: csipkék és hímzések, tartósított, szárított és főzött gyümölcsök és zöldségek, tejtermékek, valamint gyümölcsitalok és gyümölcslevek, szörpök.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható kézműves- és élelmiszertermékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a nemzeti park működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről származnak, és előállításuk a térség hagyományain alapszik.

A pályázatot elnyerők 5 évig jogosultak a védjegy használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos rendezvényen bemutatják őket. Pályázni az alábbi termékekkel lehet: csipkék és hímzések, tartósított, szárított és főzött gyümölcsök és zöldségek, tejtermékek, valamint gyümölcsitalok és gyümölcslevek, szörpök.

www.ferto-hansag.hu

Kapcsolódó cikkek

A tél gyönyörű dísze

2020. 10. 14. | Munkatársunktól

A kecskerágók nemcsak a hazai – így a soproni – erdők gyakori cserjéi, hanem a parkok télen is zöldellő díszei. Számos tarka levelű, fehér-zöld, illetve sárga-zöld díszváltozatuk ismert. Kúszónövényként remek talajtakarók, de jól mutatnak edényben és támfalon is.