Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra együtt

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Jövőnk ígérete múltunk igaz ismeretében van – ennek a mottónak a jegyében jelent meg a Perkovátz-Ház Baráti Köre gondozásában az Újra együtt!, Wieder zusammen!, Ponovo zajedno! című naptár.

– A 2020. évi naptár újdonsága, hogy az nem papíralapú, hanem mindenki számára hozzáférhetően, digitális formában készült – mondta lapunknak Perkovátz Tamás, a baráti kör elnöke. – A kiadvány továbbra is háromnyelvű, és a napok mellett kis zászlókkal jelöli a magyar és az osztrák ünnepnapokat is. A naptár egyúttal tisztelegni is kíván a korábbi szerkesztője, ­Kubinszky Mihály professzor emléke előtt.  

A naptár digitális változatát Poór Attila, a Széchenyi-iskolatanára tervezte és készítette.

Perkovátz Tamás kifejtette: a baráti kör továbbra is legfontosabb feladatának az ifjúság nevelését tekinti: felhívni figyelmüket közös értékeinkre, s azok megőrzésének fontosságára. A kiadvány küldetését továbbgondolva jövőre, szintén a helyi diákság számára, helytörténeti vetélkedőt, digitális kvízjátékot indítanak a világhálón. – Alkalmazkodni kell a mai világhoz, az internet és a mobiltelefonok korában az ifjúságnak szánt üzeneteink papíralapú közvetítése már nem elég hatékony. Használni kell az új technikát, a fiatalság által közkedvelt digitális megoldásokat is – zárta ­Perkovátz Tamás. 

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...