Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új szabályok

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A termék árához igazodó, akár kétszer–háromszor hosszabb jótállással, egyértelmű javítási és cserehatáridőkkel, az elektronikus jótállási jegy bevezetésével erősítik a fogyasztók jogait az új évvel hatályba lépett szabályváltozások – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A január elsejétől érvényes szabályok szerint a 10 ezer és 100 ezer forint közötti árucikkekre a továbbiakban is egy, a 100 ezer forintnál drágábbakra azonban már két, a 250 ezer forint fölöttiekre pedig három évig érvényesíthetők majd jótállási igények.

Visszatérő probléma volt, hogy a termék az elhúzódó vagy többszöri javítás miatt futott ki a jótállási időből. Ezen a területen is változott a szabályozás: 2021. január elsejétől a jótállási idő meghosszabbodik azzal az idővel, amíg a szervizelés tart.

A jövő évtől a termék eladója elektronikus úton is átadhatja a jótállási jegyet, e-mailben, letölthető dokumentumként, applikáción keresztül vagy akár a kereskedő honlapján regisztrált felhasználói fiókba küldve. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...