Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Turisztikai elismerés
Fülöp Zoltán (balra) és Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál két alapítója. Zoltán most, Norbert 2016-ban kapott Pro Turismo-díjat

Turisztikai elismerés

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Fülöp Zoltán, a VOLT Fesztivál egyik alapítója vehette át a Pro Turismo-díjat.

 Az elismerést 30. alkalommal ítélték oda olyan szakembereknek, akik sokat tesznek azért, hogy a magyarok hírnevét öregbítsék itthon és külföldön, akik elkötelezettek a minőség iránt, legyen szó akár turizmusról, akár kultúráról, és akik példát mutatnak a szakmának. Az idei hat díjazott a Turizmus Summit 2018 konferencián vette át az elismerést.

– Magyarországon a turizmus az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat – jelentette ki a rendezvényen Orbán Viktor. – A turizmus mára a bruttó hazai termék (GDP) valamivel több mint 10 százalékát adja, 400 ezer embernek biztosít munkát.

A miniszterelnök szerint érdemes támogatni a turizmust, az eredmények megerősítik ezt. A terv az, hogy az ágazat hozzájárulása a GDP-hez 2030-ig a mostani 10-ről 16 százalékra emelkedjen.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hozzátette: a cél az, hogy 2030-ig Magyarország Közép-Európa egyik vezető turisztikai célpontja legyen. Az elért eredmények között arra a legbüszkébb, hogy a Kisfaludy-programban a vidéki panziók kétharmada kapott támogatást, ezzel több mint 700 szálláshely újulhat meg.

A díjátadón részt vett Sopron polgármestere, dr. Fodor Tamás is. 

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.