Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavaszi nagytakarítás
A Sopron Holding Zrt. szakemberei már járják az utakat – parkokban, tereken és játszótereken is takarítanak. Fotó: Filep István

Közös érdekünk, hogy tiszta, rendezett legyen a város

Tavaszi nagytakarítás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Múlt héten megkezdték a tavaszi nagytakarítást a Sopron Holding Zrt. munkatársai városunkban. Ugyanakkor fontos, hogy az ingatlantulajdonosok is rendet tartsanak a saját környezetükben.

A Sopron Holding Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak: takarítják az utcákat, parkokat, tereket, különös figyelmet szentelnek a játszóterek, kondiparkok tisztán tartásának.

Fontos viszont, hogy ne csak ezeken a helyeken legyen rend, hanem az ingatlanok előtti közterületeken (járdákon, zöldterületeken, árkokban) is. Ezek tisztán tartása minden esetben az ingatlantulajdonos feladata. Sopronban önkormányzati rendelet (20/2008. (VI. 30.) a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről) szabályozza, hogy „a telekhatár, valamint a burkolt úttest között; szilárd burkolatú út hiányában a telekhatártól a forgalom által kialakított forgalmi sáv széléig; ha az út szabályozási szélessége nem haladja meg a négy és fél métert, az út mindkét oldalán a gyalogosok számára szükséges sávszélességben, a járdaszakasz melletti nyílt árok és annak műtárgyai területén; a beépítetlen telekingatlanon” a tisztán tartásról az ingatlan tulajdonosa vagy használója köteles gondoskodni.

A köztisztasággal kapcsolatos kötelezettségek ellenőrzésére jogszabályokban meghatározott keretek között a rendőrség, a környezetvédelmi, valamint a közterület-felügyelet közreműködésével a jegyző jogosult. Amennyiben mulasztást tapasztalnak, akkor akár pénzbírság is kiszabható.

A szakemberek felhívják az üzlettulajdonosok figyelmét is, hogy az üzletekhez tartozó bérelt teraszterület tisztán tartása az üzlettulajdonos feladata.


Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...