Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavaszi fészkelődés túra
A tavaszi fészkelődés túrán 5,7 kilométeres távot tehetnek meg a résztvevők. Fotó: Filep István

Tavaszi fészkelődés túra

| Köves Andrea | Zöld Sopron

Kisgyermekes családoknak is kellemes kikapcsolódást nyújt az erdei tavaszi fészkelődés túra, amely április 11-ig teljesíthető a Károly-kilátó környékén.

A családok és a kisebb csoportok számára önállóan teljesíthető túra ötlete a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum égisze alatt működő kutatóprogram vezetője, dr. Gyimóthy Zsuzsanna kutatótanár fejéből pattant ki. Az ötletet a Tanulmányi Erdőgazdaság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Soproni Helyi Csoportja is támogatta.

– Egy 5,7 kilométeres, 10 állomásos körtúráról van szó, amely az egészséges, sportos életmód mellett a madárvédelmet népszerűsíti – mesélte a kutatótanár. – A túrázók egy feladatlappal és a hozzátartozó térképpel járják körbe a kijelölt helyszíneket. Minden állomáson három kép található, egy erdei környezetben is előforduló madárfajunk fészkeléséről készült rövid leírás, az adott állomáshoz tartozó feladat megoldását inspiráló kép és a következő állomás megtalálását segítő képrejtvény. Mindössze egy tollra lesz szükség a feladatlap kitöltéséhez. Helyenként rózsaszín szalagokkal is kijelöltük az utat. A maximum 10 fős csoportok az egészségügyi előírások betartása mellett élvezhetik a természetjárás szépségét.

A feladatlapot az erdei büfében vagy a Vasvilla bejáratánál lehet felvenni, illetve leadni, valamint e-mailben is elküldhető a róla készült fénykép a tavaszifeszkelodes@gmail.com címre.

A leadott feladatlapokon feltüntetett e-mail-címre a szervezők elküldik a nyomtatható ajándékot: egy gyermekek számára készült díszített sablont dekorációs madárodú készítéséhez, illetve örömmel fogadnak egy-egy jó hangulatú csoportképet is. A beküldők között mesekönyveket és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ajándéktárgyait sorsolják ki.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...