Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Társasházak tűzvédelme
Fotó: Griechisch Tamás

Társasházak tűzvédelme

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen első kézből kaptak tájékoztatást a társasházak képviselői az ingatlanokat érintő legfontosabb szabályokról, az előírások változásairól.

Az előadást Molnár Sándor ezredes nyitotta meg, majd a tűz­oltói beavatkozások tapasztalatairól tartott rövid ismertetőt.  

A tájékoztatót dr. Holzmann Péter hatósági osztályvezető folytatta a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdésekről. Kifejtette: a katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. A szakemberek célja nem a bírságolás, hanem az, hogy a lakóközösségek megismerjék és betartsák a szabályokat.

A résztvevőket az égéstermék-elvezetők ellenőrzésével kapcsolatos jogszabályi előírásokról, az ellenőrzések tapasztalatairól, valamint a hatósági eljárások menetéről is tájékoztatták.

– Sopronban a társasházakban az elmúlt években javulás érzékelhető, kirívó szabálytalanságokat nem tapasztaltak kollégáink – mondta lapunknak dr. Holzmann Péter. – Egyre több közös képviselő saját felelősségét is érzi e téren, hogy betartassa a szabályokat. A rendezvény kiemelt célja a társasházakban élők biztonságának javítása és a lakástüzek megelőzése volt.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...