Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szívesen kirándul a Soproni Parkerdőben?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Cseh Dániel: Életem első 30 évét Sopronban töltöttem. Akkor kezdtem el igazán értékelni a természet adta csodálatos környezetet, az erdők illatát, a jó levegőt, miután elköltöztem. A Lövérek egyedi hangulata és a soproni erdőkben lévő útvonalak kiváló kikapcsolódást nyújtanak az itt lakók és az ide látogatók számára egyaránt. A tanösvényeket mindig is érdekesnek találtam, ugyanis a laikus ember is megtudhat olyan információkat, amiket biológia- vagy környezetórákról már rég elfelejtett. Sopronban az Erzsébet-kert „gumifája”, illetve az egyetem mögötti park tanösvénye is ezt az élményt nyújtja.

Tabajdi Daniella: A Soproni Parkerdőben kialakított ösvényeknek köszönhetően nagyon sok eddig nem látott útvonalat lehet felfedezni. Egy séta vagy futás közben az ember megismerkedhet az erdőben élő kisebb állatokkal, növényekkel. Rendszeresen látok például szalamandrát, rézsiklót. A koronavírus-járvány miatti helyzetben sokan kirándultak az erdőben, hiszen a bezártság mellett mindig jólesett a mozgás. Szinte minden nap eljárok futni, és ha lehet, akkor ezt az erdőben teszem. Az eltévedéstől nem kell félnem, mert egyre nagyobb területen használható a GPS navigáció.

Marázné Pinezits Klaudia: Sokan járnak a parkerdőbe kikapcsolódni, feltöltődni, gyógyulni, a kellemes környezet mellett egészséges is a friss levegőn tartózkodni. A kiépített erdei tornapályát jó dolognak tartom. Az állomásokon ábrákkal is bemutatják, hogy miként lehet elvégezni az egyes gyakorlatokat. A tanösvények pedig teljesen átszövik az erdőséget, ezek kezdő- és végpontjait a városból is jól meg lehet közelíteni. Arra azonban figyelni kell, hogy a soproni erdőkben is sok a kullancs. Emlékszem rá, hogy gyermekkoromban milyen sokat jártunk ki például a Tacsi-árokhoz, illetve Szalamandra-tóhoz, ahol nagyszerű piknikeket lehetett rendezni. 

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...