Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Március elsejétől indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyben a húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszereket ellenőrzik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A Nébih szakemberei ellenőrzik a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, különösen a sonkákat, az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, de nagy hangsúlyt helyeznek a bárányok és nyulak minőségére is. Kiemelten figyelik még az értékesítésre kerülő étkezési tojásokat, és a hatóság idén először a tojásfestékeket is megvizsgálja majd.


Az agrártárca arra törekszik, hogy az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, kiváló minőségű, lehetőség szerint magyarországi gyártású élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...