Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szemétszedés a szőlőkben
Példás összefogás – szemétszedésben – a Soproni borvidéken

Szemétszedés a szőlőkben

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Huszonöt soproni bortermelő fogott össze Varga Tamás és Németh Ottó borászok kezdeményezésére, és együtt gyűjtötték össze a Soproni borvidék szőlőiben, dűlőiben, útjai mentén eldobott–kihordott szemetet, hulladékot a napokban.

 A borvidékért felelősséget érző és azért tenni akaró gazdák munkáját a mezőőri szolgálat munkatársai is segítették. Megtisztultak például a Fertő part dűlői, a harkai szőlők, valamint a Balf és Fertőrákos közötti kerékpárút is. Az akció végén mintegy tíz köbméternyi szemetet szedtek össze. A legváltozatosabb dolgok kerültek elő: háztartási hulladék, tévé, több gépjármű gumi–gumiabroncs, zsindely, szigetelőanyag, műanyag vödör, festék, kanapé, locsolócső, bontási törmelék, gyerekjáték. 

Mint azt a szervezők közölték, most ismét ragyog a borvidék. Remélik, mások is megértik, mennyire fontos a környezetünk tisztasága, és legközelebb magukkal viszik az út közben keletkező szemetet, illetve az otthoninak a szelektív hulladékgyűjtőket, vagy a Kőszegi úti hulladéklerakó állomást választják.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...