Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szakmák bemutatója

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A pályaválasztás a családok egyik sorsdöntő kérdése, amelyben közös döntést hoz a kisdiák és a szülő arról, hogy az általános iskola befejezése után a gyermek hol folytassa a tanulmányait.

 A jó döntést hivatott elősegíteni az a kiállítás, amelyet az elmúlt héten tartottak meg Sopronban. A Liszt-központban tizenhét szakképző iskola, négy egyéb intézmény és hat munkáltató mutatkozott be az érdeklődő fiataloknak.


A rendezvényt, amelynek szervezője a Győr–Moson–Sopron Megyei Pályaorientációs Konzorcium volt, hatalmas érdeklődés kísérte. Az általános iskolás diákok betekintést nyerhettek különböző szakmákba, és számtalan hasznos információval is gazdagodhattak. A szemlélődés és az elméleti tájékoztatás mellett lehetőség nyílt egy-egy szakmát a „gyakorlatban” is kipróbálni, ezt interaktív foglalkozások segítették elő.


A műszaki pályák iránt érdeklődnek különböző képességvizsgáló tesztekkel is készültek, amelyek nagyban segítenek abban, hogy a legmegfelelőbb szakma irányába tereljék a diákokat. Azoknak is igyekeztek segíteni, akiknek még nem volt elképzelésük: számukra egy számítógépes program állt rendelkezésre.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...