Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rendszeresen fogyaszt mézet?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Horváth Krisztina:

Gyermekkoromban sokszor ettünk vajas kenyeret mézzel. Az nagyon finom volt! Most felnőttként már tudom, hogy a méz jó vitaminforrás, egészséges. A benne rejlő rengeteg értékes anyag rendkívül jó hatással van az egészségre, megfázáskor pedig felgyorsítja a gyógyulást.

Kirkovits Rita:

Igyekszem egészségesen étkezni, és a családomat, a gyermekemet is erre nevelem. Ha tehetem, akkor természetes alapú ételeket választok, és ebbe beletartozik a méz is. Számos jó tulajdonsága van, és rengeteg vitamint tartalmaz. Mindezek mellett pedig kiváló csemege.

Czákler József:

Még tavasszal, amikor igazán „beütött” a koronavírus-járvány, akkor a feleségem, a többi háziasszonyhoz hasonlóan, elkezdett kovászból készült ételeket sütni. A kovászba pedig mindig tesz egy kevés mézet, így végső soron rendszeres mézfogyasztó vagyok én is.

Gottlieb László:

Ilyenkor, amikor már beköszöntött a hűvös idő, rendszeresen fogyasztok mézet. Legtöbbször a teába teszem cukor helyett. Ugyanolyan édes lesz tőle. Télen pedig nincs is jobb, mint egy csésze forró tea mézzel és citrommal. Átmelegít, és véd a fertőzésektől. A kedvencem az akácméz.

Kapcsolódó cikkek

Csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást

2020. 10. 21. | MTI

– Magyarország vállalásának megfelelően 2030-ra 40 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy Budapesten megtartott klímakonferencián.

A kerítésépítés fő szabályai

2020. 10. 21. | Munkatársunktól

A közterületről látható vagy 1,8 méternél magasabb tömör kerítés építése, átalakítása, felújítása a településképi bejelentésköteles tevékenységek körébe tartozik. Olvasónk kérdezett – lapunk utánajárt.