Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendszeresen fogyaszt mézet?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Horváth Krisztina:

Gyermekkoromban sokszor ettünk vajas kenyeret mézzel. Az nagyon finom volt! Most felnőttként már tudom, hogy a méz jó vitaminforrás, egészséges. A benne rejlő rengeteg értékes anyag rendkívül jó hatással van az egészségre, megfázáskor pedig felgyorsítja a gyógyulást.

Kirkovits Rita:

Igyekszem egészségesen étkezni, és a családomat, a gyermekemet is erre nevelem. Ha tehetem, akkor természetes alapú ételeket választok, és ebbe beletartozik a méz is. Számos jó tulajdonsága van, és rengeteg vitamint tartalmaz. Mindezek mellett pedig kiváló csemege.

Czákler József:

Még tavasszal, amikor igazán „beütött” a koronavírus-járvány, akkor a feleségem, a többi háziasszonyhoz hasonlóan, elkezdett kovászból készült ételeket sütni. A kovászba pedig mindig tesz egy kevés mézet, így végső soron rendszeres mézfogyasztó vagyok én is.

Gottlieb László:

Ilyenkor, amikor már beköszöntött a hűvös idő, rendszeresen fogyasztok mézet. Legtöbbször a teába teszem cukor helyett. Ugyanolyan édes lesz tőle. Télen pedig nincs is jobb, mint egy csésze forró tea mézzel és citrommal. Átmelegít, és véd a fertőzésektől. A kedvencem az akácméz.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...