Sopron üde színfoltjai
2024. 04. 10. | Köves AndreaZöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...
Megkérdeztük a soproniakat.
Horváth Krisztina:
Gyermekkoromban sokszor ettünk vajas kenyeret mézzel. Az nagyon finom volt! Most felnőttként már tudom, hogy a méz jó vitaminforrás, egészséges. A benne rejlő rengeteg értékes anyag rendkívül jó hatással van az egészségre, megfázáskor pedig felgyorsítja a gyógyulást.
Kirkovits Rita:
Igyekszem egészségesen étkezni, és a családomat, a gyermekemet is erre nevelem. Ha tehetem, akkor természetes alapú ételeket választok, és ebbe beletartozik a méz is. Számos jó tulajdonsága van, és rengeteg vitamint tartalmaz. Mindezek mellett pedig kiváló csemege.
Czákler József:
Még tavasszal, amikor igazán „beütött” a koronavírus-járvány, akkor a feleségem, a többi háziasszonyhoz hasonlóan, elkezdett kovászból készült ételeket sütni. A kovászba pedig mindig tesz egy kevés mézet, így végső soron rendszeres mézfogyasztó vagyok én is.
Gottlieb László:
Ilyenkor, amikor már beköszöntött a hűvös idő, rendszeresen fogyasztok mézet. Legtöbbször a teába teszem cukor helyett. Ugyanolyan édes lesz tőle. Télen pedig nincs is jobb, mint egy csésze forró tea mézzel és citrommal. Átmelegít, és véd a fertőzésektől. A kedvencem az akácméz.
Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...