Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendes porták

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Soproni Városszépítő Egyesület Heimler Károly szakbizottsága ebben az évben kezdeményezte a „Rendes porta” (környezetébe illő, virágos, tiszta ház és kert) elismerés odaítélését.

A bizottság tagjai az év folyamán a város közterületeinek takarítását végezték, és fontosnak tartják a figyelmet felhívni a követésre méltó példákra. Ezért javaslatuk alapján elismerő díszoklevelet és könyvjutalmat adnak át az arra érdemeseknek – a tervek szerint a jövőben rendszeresen az év vége felé.
Szabó Ernőné (Dobner Nándor u. 21.), 87 éves özvegyasszony körül a ház, a kert és a kerítésen kívül ültetett növények összhangja az arra járókat – és nemcsak az ismerősöket – megállásra készteti.


Szabó Ernőné Holper Ágnes a híres fertőszentmiklósi Hol­per rózsakertész családból származik. Kis kertjében télen–nyáron nyílik virág, a néhány gyümölcsfa és díszfa gondozott. Az ágyások között rendes utakon lehet közlekedni.


Kontliné Willinsdorfer Teréz és családja (Új u. 9.) olyan virágoskertet teremtett, mely a műemlék ház udvarában, egy bombatölcsér helyén nyújt váratlanul szép látványt nemcsak a ház lakóinak, hanem az árkádok, boltívek gyakori látogatóinak.


Stöckert Tamás és neje, Ildikó Görbehalom első házában, a Csorga utcában lakik. Kertjük virágai, virágzó bokrai, a dézsás növények mind-mind a természet szépségének megtestesítői. Otthonukat nagy szeretettel gondozzák, ügyelve növényeik egészségi állapotára is.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...