Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rangos elismerés
Ezer László és Mikita Antónia a Roth-iskola igazgatójával, Hoczek Lászlóval

Rangos elismerés

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Két soproni pedagógus, Mikita Antónia és Ezer László is miniszteri elismerést kapott a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen. Mindketten a Roth-iskolában tanítottak évtizedek óta.

Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el Nagy István agrárminiszter a közelmúltban Budapesten. Mikita Antónia Tessedik Sámuel-díjat, Ezer László pedig Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.


Mikita Antónia történelem–angol–orosz szakos tanár, első és egyetlen munkahelye a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, ahol 1977 óta dolgozott. A kitüntetést a középfokú erdészeti, faipari, környezetvédelmi képzésben folytatott magas színvonalú munkájáért, diákjai történelem és angol tantárgyakban elért tanulmányi versenyeredményeiért ítélte oda a miniszter.


Ezer László testnevelés szakos tanár, kosárlabdaedző, korábban NB I-es kosárlabdázó. 1996 óta, 22 évet dolgozott a Roth-szakgimnáziumban. Kosárlabdacsapata mindig sikeres volt, az amatőr diákolimpiákon szép eredményeket ért el. A Miniszteri Elismerő Oklevelet a középfokú erdészeti, faipari, környezetvédelmi képzésben végzett munkájáért, a középiskolai kosárlabdasportban országosan kiemelkedő eredményt elért tanulói felkészítéséért vehette át.


Mindkét pedagógus generációkon keresztül tanította a diákokat, nem ritkán előfordult, hogy az apa után két évtizeddel később a fiát, majd a testvérét is oktatta. Mikita Antónia és Ezer László a tanév végén, június 30-án megy nyugdíjba.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...