Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Növények napja az egyetemen

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Idén negyedik alkalommal szervezik meg az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) égisze alatt a nemzetközi növények napját.

 A kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére, és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.

Ez alkalomból a Soproni Egyetem botanikus kertje is programokkal várja a növényvilág kedvelőit. 15–17 óra között Miből lesz a cserebogár? címmel interaktív, játékos bemutató lesz a növények szaporodásáról, szaporításáról az üvegház előtti téren nem csak gyerekeknek. Fanaptár és faábécé címmel 15–16 óra között dr. Csiszár Ágnes docens a Ligneum látogatóközpontban tart előadást a legfontosabb fafajainkhoz fűződő népszokásokról, hiedelmekről. 16 órakor séta indul a Bajcsy-Zsilinszky úti portától a botanikus kertbe. További információ Kui Biborkától kérhető (kui.biborka@uni-sopron.hu; 99/518–225).

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...