Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megújulnak a nemzeti parkok igazgatóságai

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

– Tájegységi szervezetekkel bővülve újulnak meg a nemzeti parkok igazgatóságai – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

 Közölte, hogy a 10 igazgatóságon belül a természetvédelmi feladatok ellátására 41 tájegység jön létre. Vezetésükért a tájegységvezetők felelnek, személyi állományuk pedig a vagyonkezelést, a monitorozást, a területi őrzést és a helyben jellemző tevékenységeket egyaránt ellátja. Az igazgatóságok felépítése egységesül. A természetvédelmi őrök munkájában a hatósági jellegű szerep helyett előtérbe kerül a szolgáltatói–tanácsadói tevékenység.

A miniszter arra számít, hogy a tájegységi modell választ adhat a nemzeti parkok előtt álló kihívásokra. Az átszervezés hozzájárul a hosszú távú működőképességhez és az átláthatósághoz. Az új rendszer az igazgatóságokat is támogatja abban, hogy szolgáltató, tanácsadó és támogató intézményként központi szerepet tölthessenek be egy-egy térség fejlesztésében.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.