Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Matricák a kukákra

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A lakossági kukákra azonosító matricákat kell ragasztani – hívja fel a figyelmet az STKH.

Ettől az évtől a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. együttműködése alapján városunkban a lakossági gyűjtőedényekre – kukákra – el kell helyezni a matricákat. A soproniak a tavalyi negyedik negyedévi közszolgáltatási számla mellékleteként kapták meg az érvényesítő matricákat. A levélben tájékoztatást adtak a felhelyezés határidejéről, módjáról. A közös használatban lévő edények esetében minden edényhasználó a saját matricáját ragassza fel a közös kukára! 

A matricák meglétét márciustól ellenőrzik. Fontos, a továbbiakban csak az ép, sérülésmentes matricával ellátott edényeket üríti ki a társaság. Az év elejétől érvényes közszolgáltatási, az üdülőhelyi és időszakos szerződések esetében az érvényesítő matricákat később postázzák. 

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.