Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Már működik a viharjelzés a Fertőn

| MTI | Zöld Sopron

A Fertő tavon, a Balatonon, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon is elindult április elsejével a viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart.

 A Balaton körül 31 stabil fényjelző viharjelző és 15 mobil, a kiemelt strandokon elhelyezett fényjelző, a Velencei-tavon három stabil fényjelző viharjelző és egy mobil lámpaegység, a Tisza-tavon öt viharjelző állomás, a Fertő tó magyar szakaszán pedig egy állomás működik.

Az elsőfokú viharjelzés – percenként 45 sárga fényű fényfelvillanás – az erős (40 kilométer/ óra és 60 kilométer/óra közötti) szélre, a másodfokú viharjelzés – percenként 90 sárga fényű fényfelvillanás – pedig a viharos (60 kilométer/órát meghaladó) szélre figyelmeztet. A jelzések kiadása a szélerősödést megelőzően fél–másfél órával történik.

Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a közelgő főszezon időjárásáról annyit mondott, hogy az előzetes számítások szerint az átlagosnál melegebb nyárra lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.