Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Már gyűjtik a karácsonyfákat

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Városunkban is javában tart a karácsonyfák begyűjtése. A lakótelepeken a Sopron Holding Zrt. helyezett ki konténereket.

A gyűjtőhelyek pontos listája a www.sopronholding.hu oldalon érhető el.

A családi házas övezetekben a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (STKH Kft.) végzi el ezt a feladatot. A fenyőfák gyűjtése nem a kommunális hulladékkal együtt történik, de a szakemberek azt kérik, hogy a fenyőket a gyűjtés napján helyezzék el a házak előtt. A begyűjtés időpontjairól a társaság weboldalán, a www.stkh.hu oldalon lehet tájékozódni. 

Minkét cég azt kéri, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása, illetve a balesetek elkerülése érdekében a karácsonyfákat ne dobják az úttestre, a parkokba, zöldterületekre, hanem helyezzék azokat az ingatlan elé, legkorábban a gyűjtést megelőző napon, a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére, talp és díszek nélkül! A fenyőfákat ne zsákolják be! A fákat a szelektív szigetekről is elszállítják.

A fák egy részét ledarálják, a mulcsot a virágágyásokban terítik szét, míg a fennmaradó részt a hulladékégetőbe szállítják.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...