Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Lényeges változások a hulladékszállításban

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A kommunális hulladékot rendszeresen elszállítja a szolgáltató. Ennek biztosítása érdekében több intézkedést is bevezettek.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási (STKH) Kft. fő célja, illetve törvényi kötelezettsége is, hogy minden körülmények között megoldja a kommunálishulladék-szállítást. Ennek érdekében a cégnél korábban több intézkedést is tettek: bezártak a hulladékudvarok, illetve a Harkai úti telephelyre semmilyen lakossági hulladékot nem lehet beszállítani (Soproni Téma, Bezárt zöldudvarok, 2020. március 25.). Az ügyfélszolgálati irodák nincsenek nyitva, de a munkatársaik dolgoznak, így e-mailben és telefonon is várják az észrevételeket. 

A járványhelyzetre való tekintettel előfordulhat, hogy a kuka űrtartalmát meghaladó hulladékmennyiség képződik a háztartásokban, hiszen többen, többet vannak otthon. Ebben az esetben az STKH-nál rendszeresített, emblémás gyűjtőzsákban lehet kitenni a plusz szemetet a kuka mellé, amelyet a szokásos rend szerint elszállít a cég. A kommunális hulladékgyűjtő zsák 810 forintos, a zöldhulladékgyűjtő zsák 220 forintos áron megvásárolható az alábbi helyeken: Sopron, STKH Harkai úti központi raktár, Sopron, Hajnal tér 17. – Parola üzlet.

Mint azt a STKH-nál megtudtuk, a korábban meghirdetett rend szerinti napokon szállítják el a családi házak elé kitett szelektív zsákokba gyűjtött hulladékot, valamint a zöldhulladékot is, az időpontokat megtalálják a www.stkh.hu oldalon. Konténer megrendelésére továbbra is van lehetőség.

A cég alkalmazottainak számára rendelkezésre állnak a szükséges védőeszközök és fertőtlenítőszerek, amelyeket használnak is. Mivel az új típusú koronavírus a kukákon is megélhet bizonyos ideig, ezért a szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a szemeteseket rendszeresen töröljék át fertőtlenítőszeres ronggyal.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...