Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Konferencia az erdő védelméért

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Sikerrel zárult a WWF Magyarország és partnerei által szervezett Élő erdő konferencia Sopronban, az erdőmérnöki karon.

A szakmai rendezvény több mint 200 résztvevője egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni – tudatta a WWF Magyarország. A Élet az erdőben projekt keretei között megrendezett nemzetközi konferencia fókuszában a Natura 2000 területeken folyó erdőgazdálkodással és erdőkezeléssel kapcsolatos szakmai tapasztalatok megvitatása és megosztása állt.

A magyar, lengyel, szlovén, német, osztrák és uniós szintű előadók számos aspektusból vizsgálták a Natura 2000 erdők kezelését. A résztvevők gyakorlati példákon keresztül átfogó képet kaptak a természetvédelmi célkitűzések érvényesítésének gyakorlatáról, azok erdőgazdálkodásba való integrálásáról. Részletekbe menően bemutatták a Natura 2000 értékek erdőgazdálkodás során való megőrzésének lehetőségeit, az elérhető természetvédelmi célú fejlesztéseket és támogatási rendszereket, valamint alkalom nyílt egyes jogszabályi kérdések megvitatására is.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...