Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Klímacsúcs: hazai vállalások

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A New York-i klímacsúcs teljesítette célját, lendületet adott az egyes országoknak az újabb cselekvésre a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és ösztönözte a további vállalásokat – értékelte a konferenciát Áder János. A magyar államfő részt vett és fel is szólalt az elmúlt héten rendezett tanácskozáson.

Hazánk vállalásai közül kiemelte, hogy az ország meg fogja tízszerezni 2030-ig a naperőművi kapacitását. Ezen kívül szintén 2030-ra Magyarország befejezi a szén energetikai hasznosítását, és „nem mondunk le az atomenergiáról”. Magyarország egyetért a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, az OECD-vel és azokkal a tudósokkal, akik szerint a párizsi klímavállalás nem teljesíthető az atomenergia használata nélkül. 

– Kevés olyan ország lesz 2030-ban, amely elmondhatja magáról, hogy a megtett intézkedések következtében az általa megtermelt áram több mint kilencven százaléka szén-dioxid-mentes lesz. Magyarország ezen kevés országok sorába fog tartozni – jelentette ki az államfő.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...