Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Harminc köbméteres tárolókba gyűjtik a hulladékot

Kezdődik a lomtalanítás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Jereván lakótelepen vette kezdetét a lakosság számára meghirdetett lomtalanítás Sopronban. A következő hetekben összesen harminchat helyen gyűjtik majd a hulladékot, a közterület-felügyelők pedig kiemelten figyelik a lomtalanítás menetét.

A soproni önkormányzat a lakosság számára idén is meghirdeti a lomtalanítást. Az akció a héten a Jereván lakótelepen kezdődött el. A városrészen két helyen – a Kodály téren, illetve a Révai Miklós utcában – kirakott konténerekbe tehetik bele a lakók január 17-ig (csütörtök) a feleslegessé vált lomot.

– A konténerekbe az adott hét keddi, szerdai és csütörtöki napján lehet kivinni a háztartásban feleslegessé vált tárgyakat – mondta el lapunknak Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke. – A soron következő állomásokon élőket mindig a gyűjtési hét előtti pénteken értesítjük ki. A hirdetményt a társasházaknál a bejárati ajtókra függesztjük ki, a családi házaknál pedig a postaládába kerül. A harminc köbméteres tárolókba a lakosok minden olyan, a háztartásban keletkezett lomot bedobhatnak, amely nem minősül veszélyes hulladéknak. Ez utóbbi kategóriába tartoznak például az autógumik, a műanyag ablakkeretek, az elektromos készülékek és a sütőolaj is.

Mágel Ágost hangsúlyozta, ha megtelik a konténer, akkor azt lehetőség szerint minél előbb elszállítják, és visszahozzák az újat. Fontos, mindenki csak az ő lakóhelye szerinti gyűjtőhelyre tegyen ki lomokat! Ha valaki lemarad a lomtalanításról, annak Sopronban két hulladékudvar is a rendelkezésére áll. Az egyik a Pozsonyi úton, a másik pedig a Harkai úton található. Itt a lakcímkártya felmutatásával díjmentesen adhatjuk le a lomot. Továbbá a hulladékudvarokban évente egy alkalommal egy köbméter építési törmeléket is átvesznek a lakosoktól.

Mint megtudtuk, a lomtalanítás menetét a közterület-felügyelők fokozottan ellenőrzik.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...