Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kápolnagondozó cserkészcsapat

Kápolnagondozó cserkészcsapat

| Zöld Sopron

A Soproni Témában 2017. má­­jus 17-én megjelent „Elárvult Cser­kész­kápolna” című írá­­sunk­­ra reagált Kaposi Zoltán, a 364. Scarbantia Cserkészcsapat vezetője.

„A 364. Scarbantia Cserkészcsapat, mint a város egyik működő cserkészcsapata, a Cser­­kész­­ká­­pol­­nát szívügyének tekinti. A kápolnát csapatunk tagjai rend­szeresen felkeresik, a kör­­nyéken a szemetet összeszedjük, majd a zsákokat saját költségünkön elszállítjuk. 

A kápolnát 2016 őszén a „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű rendezvény keretében az önkormányzat támogatásával a cserkészek mintegy 100 önkéntes munkaórával a le­­hetőségekhez képest felújították: a fémszerkezeteket és a korlátokat lecsiszolták és lefestették, a falfirkák jó részét lemosták, a növényzetet megnyesték, a szemetet elszállították (felvételünkön).

A hiányzó szobor, illetve kép pótlására sajnos nincs lehetőségünk, mint ahogy arra sem, hogy a hetente újratermelődő, mások által – szemetes hiányában is – ott eldobált szemetet összeszedjük, vagy eltüntessük az újabb rongálásnyomokat.

A kápolna nem a tulajdonunk, „csak” érzelmileg kötődünk hoz­zá – mindazonáltal a lehetőségeinkhez képest továbbra is megtesszük a tőlünk telhetőt. Egyúttal arra kérjük a természetben járó polgártársainkat, hogy ők is óvják értékeinket, és ha tehetik, vigyenek az otthoni kukába az erdőből egy-egy zacskó szemetet!”

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...