Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Járt már a soproni botanikus kertben?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Jakab Attila: Sok szép emlékem kapcsolódik a botanikus kerthez. A közelben nőttem fel, gyerekkoromban sokat jártunk ide, így jól ismerem a kertet, az ösvényeket, a növényeket. Az talán jó lenne, ha több ismertető táblát helyeznének el.


Krecsmárk Szilvia:  Néhány éve költöztem Sopronba, de sajnos még nem jártam a botanikus kertben. Tavasszal azonban mindenképpen felkeresem a kertet, körbejárom az ösvényeket, és megnézem az ott lévő növényeket, fákat. 


Bellák Erzsébet:  A botanikus kert az Erzsébet-kert mellett Sopron ékköve! Nyelvtanárként dolgozom, és előfordult, hogy amikor sok órám volt, tettem itt egy nagy sétát. Teljesen kikapcsoltam, szellemileg feltöltődtem az árnyas fák alatt.


Simonné Fenyősi Ildikó:  Jó dolognak tartom a hétvégi közös kerttakarítást, hiszen ez egy olyan kezdeményezés volt, ahol nem elvettek a természetből, hanem hozzátettek. Fontos a Földünk, a környezetünk védelme.


Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...