Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Indul az idei TeSzedd! akció

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Március 18–24. között, hétfőtől vasárnapig egy egész héten át lehet szemetet szedni az eddigi leghosszabb, a VIII. TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció során.

A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezi, arra a fenntarthatósági témahéten kerül sor.  

A TeSzedd! ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyre idén több mint 200 ezren jelentkeztek. Az akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” az önkéntesek. Az a cél, hogy a jelentkezők közösen tisztítsák meg szűkebb-tágabb környezetüket. Az önkénteseknek nincs más dolguk, mint csatlakozni egy már meglévő találkozási ponthoz és részt venni az akcióban. Ha koordinátornak jelentkezik valaki, azzal vállalja, hogy helyben a kezében tartja a szemétgyűjtést. Fontos, hogy az önkéntesek csak olyan szemetet gyűjtsenek össze, ami nem veszélyezteti a testi épségüket és egészségüket. A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket, de nem gyűjtenek zöldhulladékot sem. Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható. Részletek: http://szelektalok.hu/teszedd

Kapcsolódó cikkek

A Fertő-táj ékei

2018. 12. 19. | Munkatársunktól

Kiosztották a legszebb ház a Fertő-tájon pályázat díjait. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa a hagyományos évzáró rendezvényén adta át az elismerő címeket.

Erdei örömgyaloglás

Erdei örömgyaloglás

2019. 09. 18. | Köves Andrea

Másfél évvel ezelőtt csatlakozott Sopron is az Országos Gyalogló Idős Klub mozgalomhoz, melynek célja az egészség megőrzése, az aktív életmód támogatása és a közösségi kapcsolatok ápolása.