Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Hasznosul az illegális tűzifa

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A rászorulókat segíti majd a lefoglalt, illegális tűzifa.

A pályázati lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) indította. A program első szakaszában csaknem 1300 köbméter tűzifára pályázhatnak ingyenesen önkormányzatok, közhasznú szervezetek, valamint egyházak és egyházi jogi személyek.

Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár elmondta: 2015 óta a faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzése is a Nébih feladatai közé tartozik. Mintegy 157 millió forint értékben szabtak ki erdővédelmi bírságot és rendeltek el bevételelkobzást az elmúlt 3 évben. Emellett csaknem 3000 köbméter illegálisan kitermelt faanyagot is elkoboztak.

A pályázat a napokban jelent meg a hivatal honlapján, erre önkormányzatok, közhasznú szerveztek, valamint az egyházak, egyházi jogi személyek jelentkezését várják. A jelentkezés díjtalan, az elektronikusan beküldött pályázatok elbírálása a kérelmek érkezési sorrendjében történik, és a beérkezéstől számított 30 napon belül döntés is születik.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.