Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Források napja

Források napja

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A források világnapja – megemlékezés a források és a vizeink fontosságáról mottóval szervez családi túrát a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) és a Lővér Természetbarát Egyesület május 18-án, szombaton reggel kilenc órától.

Az út a Prinz-pihenőtől indul, majd felkeresik a Deák-kutat, a Pedagógus-forrást, az Ólom-forrást, valamint a Természetbarát-forrást. A végállomás Sopronbánfalván lesz. Mindazok, akik bírják még erővel, az utat visszafelé is megtehetik.

A túra során a négy forrás vizét meg is lehet kóstolni. A felszínre törő vizeket az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrzi. Fontos, a Deák-kút vize azonban emberi fogyasztásra nem alkalmas!

A Soproni Parkerdőben mintegy harminc forrást gondoz a TAEG Zrt. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, az olyan kedvelt helyeken, mint például a Deák-kút, az Ólom-forrás vagy a Természetbarát-forrás, hetente takarítanak és elvégzik a szükséges javításokat. Azt is tapasztalják, hogy a kilátogató soproniak, illetve a turisták is felelősségteljesen viselkednek: óvják és védik a kiépített pihenőhelyeket.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...