Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fődíj az uszoda tervezőjének
A soproni uszoda tervezésénél fontos szempont volt, hogy megfelelően illeszkedjen a Lövérek zöld környezetébe. Fotó: Filep István

Fődíj az uszoda tervezőjének

| Zöld Sopron

Nemzetközi építészeti fődíjat nyert a Lőver uszodával a Középülettervező (Közti) Zrt.

A BigSEE Architecture nemzetközi nagydíját rekreáció és sport kategóriában ítélték oda az építészirodának, amelynek további három projektje (a soproni parkolóház, egy balatonfüredi szálloda, valamint a szádvári romkonzerválás) is elismerést kapott.

A soproni Lőver uszoda tervezésénél fontos szempont volt, hogy megfelelően illeszkedjen a Lövérek zöld környezetébe, a lehető legtöbb zöldfelületet hagyva szabadon a strandolók számára. A Tompos Csaba vezetésével tervezett uszoda medencecsarnoka a nagy üvegfelületekkel közvetlen vizuális kapcsolatban van a környező zöldfelülettel.

A BigSEE díjat Ljubljanában adták át, az elismerés célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és díjazása. A zsűri különböző kritériumok alapján értékeli a projekteket, ahol fontos szempont az innováció, az intelligens tervezés és az eredetiség, a fenntarthatóság, a társadalmi tudatosság, valamint a funkcionalitás is.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...