Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fészektartóval várják a gólyákat

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Több mint négyezer fészektartóval „kedveskedik” a gólyáknak az E.ON, a madárvédelmi projektben részt vesz a Fertő–Hanság Nemzeti Park is.

Az energiacég a nemzeti parkokkal, madárvédelmi szakemberekkel együttműködve 4343 fészektartóval várja a gólyákat. Korábban 4199 ilyen eszközt telepítettek, idén tavaszra újabb 144 került fel az oszlopokra. A fészektartókat a vállalat munkatársai folyamatosan karbantartják, szükség esetén cserélik. Az új fészektartókra fonott alap is került, a beavatkozások során a régi gólyafészektartókat is ellenőrizték és javították. Ahol az akár évtizedes fészek több mázsásra hízott és veszélyessé vált, oda is új, fonott alapot raktak. A kikelt gólyafiókák védelmének érdekében a repülési irányba eső hálózati elemekre burkolatot tettek, emellett kiülőket szerelnek fel azért, hogy távol tartsák a madarakat az oszlopok veszélyes részeitől.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...