Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fertő tó: Magyarország legnagyobb idegenforgalmi beruházása

Fertő tó: Magyarország legnagyobb idegenforgalmi beruházása

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Fertő Part fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásával, kizárólag hazai forrásból valósul meg.

A készülő beruházás olyan szabadidős központ lesz, amelyben széles társadalmi rétegek találhatnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. A Fertő Part az élmények otthona lesz. Közösségi tereivel minden korosztályt megszólít majd és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek is számos lehetőséget tud majd kínálni. A természeti értékek soha nem látott mértékben kerülnek a látogatók közelségébe, ösztönözve ezzel sokakat a természettudatos életmód kialakítására. A Fertő Part - fejlesztés koncepciója és terveinek kialakítása a területet jelenleg is aktívan használó csoportok és szervezetek (Vitorlás Szövetség, helyi és megyei horgász egyesületek, szörf - kite egyesület stb.) bevonásával történt meg. A fejlesztés minden szükséges környezetvédelmi, vízügyi és világörökség védelmi engedély birtokában és azok legszigorúbb betartásával indult el. A beruházás egy eddig is idegenforgalmi célokat szolgáló vízi telep területén, valamint egy természetvédelmi szempontból erodálódott területen valósul meg. A közösségi terek kialakítása olyan társadalmi igény, melyet minden modern fejlesztésnek ki kell szolgálnia.  

Magyarország legnagyobb idegenforgalmi beruházása a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai régió számára olyan fellendülést hoz, amilyenre korábban még nem volt példa. Egyes helyi politikusok azonban a fejlesztés megakadályozásából, vagyis a térség fejlődésének megakasztásából igyekeznek saját öncélú politikai tőkét kovácsolni. Egyéni érdekeik nem írhatják felül a közösségi érdekeket. Tárgyi tévedések során keresztül próbálnak tömegeket maguk mellé állítani. Az egész térség idegenforgalmi és gazdasági fellendülése nem lehet öncélú, rövid távú politikai játszmák színtere. A Fertő Part megújulása a soproniak és az ide látogató turisták közös érdeke.


Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.