Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Felszedi a szemetet?

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Megkérdeztük a soproniakat.

Szalai Kornélia:  Ahol lakom, a közeli játszótéren rendszeresen összeszedem a szemetet. A Te szedd! akció azért is jó, mert a résztvevők talán már nem fognak többet szemetelni, hiszen személyesen is átélik, milyen nehéz munka rendben tartani a környezetet.

Búza Árpád:  
Előfordul, igen, hogy a nagyobb dolgokat felszedem. A város tisztasága mellett fontos a kertes részeket is rendben tartani. Itt már-már sosem ér véget a harc. Bosszantó dolog, ha szemeteléssel találkozik az ember.

Tamás Jánosné:  
Mivel takarítóként dolgozom, így gyakran előfordul, hogy az utcán is felszedem a leszórt szemetet, és azt a gyűjtőbe dobom. Szúrja a szememet, ha rendetlenséget látok az utcán, ahogy tudok, teszek ellene.

Kreszta Józsefné:  
Szeretem, ha tisztaság van a házunk előtt, ezért teszek is! A szép Várkerületen azonban azt látom, hogy sok az elszórt cigarettacsikk, miközben azt a kijelölt helyre kelle(ene) dobni. Ezeket összesöpörni utólag nem kis feladat.


Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...