Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlesztés a Fertő-tájon
Fertőszéplakon két helyen, a Széchényi-kastélynál, illetve a templomdombon (felvételünkön) zajlanak fejlesztések Fotó: Griechisch Tamás

Fejlesztés a Fertő-tájon

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Fertő-tájon hat helyszínen 300 millió forintból történik korszerűsítés (Megújuló Fertő-táj, Soproni Téma, 2020. február 26.), ezúttal a fertőszéplaki munkálatokat ismertette ­Barcza Attila országgyűlési képviselő, valamint Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A településen lévő Széchényi-kastély homlokzatfelújítása és belső udvarának renoválása is fontos eleme a beruházásnak, ez ugyanis a térség egyik kiemelkedő értékekkel bíró műemléképülete. A terület képét meghatározó fertőszéplaki templomdombon egy park is várja majd az ide érkezőket. Sétányokat, pihenőhelyeket, automata öntözőrendszert, ivókutat és több ezer növényt telepítenek a beruházás részeként.  

Az újabb pályázati források annak köszönhetően nyíltak meg térségünkben, hogy Magyarország kormánya a Sopron–Fertő-tájat kiemelt turisztikai övezetté nyilvánította. A fejlesztések azt a cél szolgálják, hogy minél több idegenforgalmi attrakció várja az ide érkezőket.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...