Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Faültetés után virágosítás
Színes virágok díszítik városszerte a körforgalmakat. Fotó: Filep István

Faültetés után virágosítás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az elkövetkezendő időszakban mintegy ötvenezer egynyári virágot ültetnek ki városszerte, a füvet folyamatosan nyírják, az öntözőrendszer pedig működésre kész – elkezdődött a nagyüzem a Sopron Holdingnál.

Városunkban már kora tavasszal pótolták az úgynevezett utcasorfákat. A Sopron Holding Zöldterület-gazdálkodási Divíziójának munkatársai összesen 120 fát ültettek ki, például a Bajcsy-Zsilinszky, a Tóth Antal, a Béke utcába, a Villa soron, valamint a tómalmi kutyafuttatónál. A frissen telepített fák és a virágedények esetében a rendszeres öntözést locsolóautóval végzik. A kiépített öntözőrendszert is beüzemelték. A városi zöldfelületek fűnyírása a meghatározott ütemterv szerint történik. A tavaszi fűnyírás jelentősége, hogy visszaszorítsák az allergizáló növények, pázsitfűfélék növekedését és káros hatását. Ezzel párhuzamosan nyírják a sövényt, és rendszeresen kapálják a virágágyásokat is.

A Sopron Holdingnál lapunk megtudta: a következő napokban felszedik a tulipán- és nárciszhagymákat, valamint az árvácskákat. Ezután pedig mintegy ötvenezer egynyári virágot ültetnek ki a körforgalmakba, parkokba, közterekre. A hetvenhét fajta növény többsége begónia, kannavirág, muskátli, zsálya, büdöske, kúpvirág, nebáncsvirág.

További fontos hír, hogy a játszótereken is kicserélik a homokot.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...