Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Faipari seregszemle
80 erdészeti és faipari kiállító várja a szakmabelieket és az érdeklődőket Fotó: Soproni Téma-archívum

innoLignum: kiállítás 4000 négyzetméteren

Faipari seregszemle

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az idén tizedik alkalommal tartják meg szeptember 13–15. között az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozatot a Novomatic-arénában, illetve a mellette lévő szabadtéren.

Kiemelt lesz az idei év az innoLignum életében: szenzációs programokkal várják a szervezők a kiállítókat és a látogatókat is.

A kilátogatók megismerkedhetnek az olyan erdészeti és faipari eszközökkel, mint például nagyipari és kisipari gépek, szerszámok, traktorok, terepjárók, quadok. Lesznek bemutatók a fa felhasználásával kapcsolatban. Hasznos tanácsokat kaphatnak az érdeklődők a készházakról, felületkezelő anyagokról, parkettákról, szaunákról, lépcsőkről, számítógépes programokról. Emellett lesz szó a fa- és pellettüzelésű kályhákról, kazánokról, biotüzelésről, valamint a megújuló energiáról is. Az egyes standoknál játszótéri faeszközöket, utcabútorokat és fa kerti bútorokat is bemutatnak.

A szakemberek részére pedig Merre tovább címmel konferenciát tartanak. Kipróbálható lesz a fakitermelőgép szimulátor, de megnyílik a természet- és vadászfestmény-kiállítás is. Ha csak pár percre is, de minden bizonnyal érdemes lesz megállni az asztalos és faesztergályos látványműhelynél.

Ahogy az elmúlt időszakban, úgy idén sem hiányozhatnak a világ élmezőnyébe tartozó márkák. Számos gyártó is képviselteti magát a három nap alatt. A 80 erdészeti és faipari kiállító 4000 négyzetméteren várja a szakmabelieket, az érdeklődőket.

Kiállítás és szakvásár
A rendezvény csütörtökön és pénteken 10–18 óra, szombaton pedig 10–16 óra között tart nyitva. A belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkek

A Fertő-táj ékei

2018. 12. 19. | Munkatársunktól

Kiosztották a legszebb ház a Fertő-tájon pályázat díjait. A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa a hagyományos évzáró rendezvényén adta át az elismerő címeket.

Szőlőművelés az ókorban

2019. 12. 04. | Munkatársunktól

Az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért rendezvénysorozat következő (adventi) eseményét december 11-én, szerdán 17 órakor tartják a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában.