Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Enyhe télben is szépül a város
Lenyírták a sövényt a Sopron Holding Zrt. munkatársai az Ibolya úti lakótelepen Fotó: Németh Péter

Enyhe télben is szépül a város

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziója a város több pontján végzi el a cserjenyesési és sövénynyírási munkálatokat.

A városban több helyen – a Deák téren, a Szent István parkban, a Király Jenő-lakótelepen, a KRESZ-parkban és a Kodály téren – folynak cserjenyesési és sövénynyírási munkálatok.

Mint azt a Sopron Holding Zrt.-nél megtudtuk, ezzel egy időben összeszedik az avart, valamint a kidobott hulladékot is. A legnagyobb feladatot a Frankenburg úti aluljáró és környezetének növényzetápolása jelentette. Ez több napot is igénybe vett, ugyanis túl azon, hogy nagy területről volt szó, a munkavégzést a nagy gépjárműforgalom is nehezítette.

A cserjék mélynyugalmi állapotban történő ifjító metszésén túl a növények beteg, száraz részeit tőből levágják a holding szakemberei. S közben a nem oda való „idegen növényeket” is eltávolítják. Városszerte az enyhe téli időjárásnak köszönhetően kétfős csoportokban, összesen nyolcan végzik el a cserjékkel kapcsolatos teendőket. Sopronban a közterületeken megtalálható például az aranyvessző, a madárbirs, a som, valamint a madárberkenye.

Kapcsolódó cikkek

Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2024. 03. 20. | Madarász Réka

Barangolás a gyógyteák világában címmel tartott előadást a közelmúltban Mühl Nándorné a TIT-ben. A gyógynövények nagy ismerőjét arról kérdeztük, hogy...