Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Energiakövetek 2019
Az energiakövetek izgalmas órákat tartanak az iskolásoknak arról, hogy mennyire fontos az energiatudatos és -takarékos szemlélet

Energiakövetek 2019

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Az Energiakövetek 2019-re a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok pályázatait várják.

Az energiatudatos életmód egyre hangsúlyosabb a fiatalok körében, azonban kevés a gyakorlati ismeretekre fókuszáló oktatási segédanyag. A tapasztalatok szerint az általános és középiskolás korosztály a legfogékonyabb a szemléletformálásra. Éppen ezért az Energiakövetek 2019 programban résztvevők feladata újszerűen és élvezetesen mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról. 

Pályázni egy rövid bemutatkozó videóval, valamint egy 45 perces, általános iskola felső tagozatos vagy középiskolás korosztályra szabott tanóra vázlatával lehet, mely az energiatakarékosság, a tudatos energiafelhasználás témáját járja körül. A pályázatokat a www.energiakovetek.hu oldalon lehet benyújtani március 31-ig. A honlapon elérhető a részletes pályázati kiírás és az óravázlatminta is.

A beérkezett pályázatokat három szempont szerint értékeli a zsűri: a szakmai tartalmat, az oktatási módszertan színvonalát, és nem utolsósorban az élvezhetőséget és érthetőséget díjazzák. A három legjobb munkát benyújtó hallgató elnyeri a MEKH Energiakövete címet. Ezzel együtt jár 400 ezer forintos pénzdíj, valamint a lehetőség, hogy „szupertanárként” országszerte taníthassa a diákokat.

A program 2017-es indulása óta az energiakövetek országszerte 31 iskolában mintegy 1200 iskolásnak tartottak rendhagyó órát, és hívták fel a fiatalok figyelmét az energiatudatos, energiatakarékos szemlélet fontosságára.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...