Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Emlékkő-asztalt avattak
Kertész József, dr. Firbás Oszkár egykori tanítványa

Emlékkő-asztalt avattak

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Dr. Firbás Oszkár, az egykori Soproni Erdészeti Technikum erdőmérnök tanárának emlékére andezit lávából készült emlékkő-asztalt avattak a Fehér Dániel forrás mellett szombaton.

Kertész József, dr. Firbás Oszkár egykori tanítványa felidézte, hogy az 1965-ben végzett osztálytársak nevében szerettek volna megemlékezni egykori osztályfőnökükről. Az emlékkő azért került Görbehalomba a Fehér Dániel forrás mellé, mert tanítójukkal 1962-ben ők "foglalták" a forrást, és tanáruk a források kutatója is volt. 

Dr. Firbás Oszkár 2017. október 31-én, életének 95. évében hunyt el. Tanítványai akkor határozták el, hogy emlékkövet állítanak számára azon a helyen, ahol sokat dolgoztak szeretett tanáruk segítségével.

Stöckert Tamás önkormányzati képviselő, a brennbergbányai részönkormányzat elnöke azt emelte ki köszöntőjében, hogy igyekeznek jó gazdái lenni az emlékkőnek, amelynek a Fehér Dániel forrásnál kiválóbb helyet nem találtak volna.

Az avatáson tanítványai mellett dr. Firbás Oszkárt méltatta még családja részéről legidősebb fia, Firbás Miklós, Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti vezérigazgató helyettese, valamint Hoczek László József, a Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.