Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Emlékkő-asztalt avattak
Kertész József, dr. Firbás Oszkár egykori tanítványa

Emlékkő-asztalt avattak

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Dr. Firbás Oszkár, az egykori Soproni Erdészeti Technikum erdőmérnök tanárának emlékére andezit lávából készült emlékkő-asztalt avattak a Fehér Dániel forrás mellett szombaton.

Kertész József, dr. Firbás Oszkár egykori tanítványa felidézte, hogy az 1965-ben végzett osztálytársak nevében szerettek volna megemlékezni egykori osztályfőnökükről. Az emlékkő azért került Görbehalomba a Fehér Dániel forrás mellé, mert tanítójukkal 1962-ben ők "foglalták" a forrást, és tanáruk a források kutatója is volt. 

Dr. Firbás Oszkár 2017. október 31-én, életének 95. évében hunyt el. Tanítványai akkor határozták el, hogy emlékkövet állítanak számára azon a helyen, ahol sokat dolgoztak szeretett tanáruk segítségével.

Stöckert Tamás önkormányzati képviselő, a brennbergbányai részönkormányzat elnöke azt emelte ki köszöntőjében, hogy igyekeznek jó gazdái lenni az emlékkőnek, amelynek a Fehér Dániel forrásnál kiválóbb helyet nem találtak volna.

Az avatáson tanítványai mellett dr. Firbás Oszkárt méltatta még családja részéről legidősebb fia, Firbás Miklós, Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közjóléti vezérigazgató helyettese, valamint Hoczek László József, a Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

A kert igazi örömforrás

A kert igazi örömforrás

2024. 04. 03. | Köves Andrea

„Szeress otthon lenni, szeress a kertben lenni!” ezzel a sokat mondó címmel tartott előadást a GYIK Rendezvényházban az ország egyik legnépszerűbb ker...

Vándorolj szalamandráért!

Vándorolj szalamandráért!

2024. 04. 03. | Köves Andrea

A Soproni Vándorok Túraegylet tagjai számára igazi ajándék a természetjárás, szeretnék ezt az élményt minél több emberrel megismertetni. Ennek jegyébe...